Dagelijks Woord

Welkom op de website van de wijkgemeente Beatrixkerk. Deze wijkgemeente is onderdeel van de Protestantse gemeente Ede, deze is aangesloten bij de  Protestantse Kerk in Nederland (PKN).
Onze wijkgemeente heeft ruim 1400 leden, en bestaat uit ca 800 adressen, verdeeld over de pastorale wijken Centrum en Zuid.
In het beleidsplan hebben wij onze identiteit verwoord in een visitekaartje:

We geloven in God en we zijn volgelingen van Jezus Christus, die onze verlosser en inspirerend voorbeeld is. Gods woord is de bron van waaruit we leven en werken. We staan midden in de wereld en hebben aandacht en zorg voor de mensen binnen en buiten onze geloofsgemeenschap en voor Gods schepping. Wij verlangen ernaar samen te komen in een viering van woord, gebed en zang en geraakt te worden door Gods woord en Geest. Dat willen we doorgeven aan anderen. Samen werken we aan een geloofsgemeenschap waar mensen elkaar ontmoeten en zich thuis voelen.

Op 1 januari 2017 is de Protestantse Gemeente Ede ontstaan door een fusie van de Gereformeerde Kerk Ede en de Hervormde Taborgemeente Ede. De Protestantse Gemeente Ede is aangesloten bij de Protestantse Kerk Nederland en bestaat uit zes wijkgemeenten:

Gereformeerde Wijkgemeente Beatrixkerk
 - Predikant: ds. T.P. de Jong
Gereformeerde Wijkgemeente Harskamp
 - Predikant: ds. T. Volgenant-Beima
Protestantse Wijkgemeente Ede Noord
 - Predikant: ds. C. (Caroline) Oosterveen
Protestantse Wijkgemeente De Open Hof
 - Predikant: Ds. J.J. (Hans) Reedijk
Emmaüs Ede
 Samenwerkende Kerken in de Rietkampen
 - Pastoresteam: Hans Reedijk (GKE), Lieke van Zanden (ELG), Hans Lucassen (RK),  Loes van Laar (NPB)
Protestantse Wijkgemeente Tabor
 - Predikant: ds. G.H. (Gerben) Westra)
Zie voor meer informatie de website van de Protestantse Gemeente Ede.

zondag 27 mei 2018
10:00 ds. T.P. de Jong (HA)
Na de dienst: Kerk op Schoot
17:00 ds. T.P. de Jong
Evensong

zondag 3 juni 2018
10:00 ds. G. van Belzen, Leusden (Jeugdkerk)

zondag 10 juni 2018
10:00 ds. T.P. de Jong

VRIJDAG 25 MEI
18.30 u.: jeugdclub

DINSDAG 29 MEI
14.00 u.: bestuur PCOB
20.00 u.: taakgroep communicatie

WOENSDAG 30 MEI
08.30 u.: start ouderendagtocht
in de Beatrixkerk
19.00 u.: moderamen
20.00 u.: protestants beraad

VRIJDAG 1 JUNI
10.00 u.: vergadering CCBB
14.30 u.: gesprekskring ouderen

ZATERDAG 2 JUNI
09.00 u.: Oud Papier Actie (tot 12.00 u)
20.00 u.: concert The New Creation

Wijkbrief per e-mail

De Wijkbrief wordt ook wekelijks via e-mail verspreid. Meld u aan als u deze wilt ontvangen.