Dagelijks Woord

Kort verslag van de Gemeenteavond op 20 mei in de Beatrixkerk.
Peter (voorzitter kerkenraad) opent de avond en leest uit 1 Petrus hoofdstuk 2 vanaf vers 4 waar het gaat over de steen die de mensen hadden afgekeurd, maar God maakte die (d.w.z. Jezus) tot een hoeksteen.

Daarna zingen we lied 971: 1,2 en 3.

Peter leidt het gedeelte m.b.t. het beleidsplan in.

Aan de hand van 3 stickers kunnen de aanwezigen hun voorkeur bekend maken wat zij het meest belangrijk vinden. Deze kunnen elk geplakt worden op één van de zeven tafels waarop de beleidspunten liggen. Aanvullend kan iets geschreven worden op de sticker.

Deze stickers worden verzameld en de uitkomst daarvan wordt op de website gepubliceerd.
In een kort gesprek daarna wordt als direct actiepunt de slechte akoestiek van de hal genoemd, en de wens om daar iets aan te doen. Ook is de huidige capaciteit van de keuken onvoldoende om met name aan de wens om met elkaar te kunnen eten bij o.a. overleggen, Alfacursus, catechese, etc., te kunnen voldoen.

Na de pauze gaat het over de toekomst van onze gemeente en kerk als Protestantse Gemeente Ede.

Op elke tafel ligt één van de zes vragen waarvan de AK heeft gevraagd om een antwoord daarop.

Men mag zelf kiezen aan welke tafel men aan het gesprek wil meedoen.

Vooral de tafel met daarop de vraag wat is het vooruitzicht van gebouwen staat erg in de belangstelling.

Ook deze antwoorden worden verzameld en zullen aan de AK worden doorgegeven.

Los van de onderwerpen wordt nog aan het moderamen doorgegeven te kijken naar de mogelijkheden om b.v. één keer per maand een middag te organiseren voor hen die al wat langer weduwe of weduwnaar zijn Dit zal op korte termijn worden overlegd.

De avond wordt afgesloten door ds. de Jong, hij leest lied 304 uit het oude liedboek God is getrouw zijn plannen falen niet, daarna gaat hij voor in gebed en samen bidden we het onze Vader.

Alle diensten worden
uitgezonden en kunnen