Tekst in 40- dagentijdboekje:

Met een bijdrage van:

Heidi Koster

Welkom

Welkom op de website van de wijkgemeente Beatrixkerk. Deze wijkgemeente is onderdeel van de Protestantse gemeente Ede, deze is aangesloten bij de  Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Het kerkplein is een ruimte voor gemeenteleden of geïnteresseerden om elkaar te ontmoeten.

Actueel nieuws

Beste gemeenteleden,

Vanuit het catechese team zijn we in de herfst volle goede moed gestart om met de jongeren de catecheses op te gaan starten. We hebben dit gedaan in de Open Hof waar we met de jongeren konden starten met een gezamenlijke maaltijd en daarna te praten over het geloof of onderwerpen die daar aan verbonden zijn. Corona heeft roet in het eten gegooid, niet letterlijk, maar we konden elkaar niet meer “live” treffen. Dit hebben we deels vervangen door met elkaar in contact te komen via het internet. Een prachtige oplossing, maar de verbondenheid met elkaar was er nauwelijks. De jongeren zitten de gehele dag al achter een scherm om school te volgen en u ook nog in de avond voor de catechese. Daarom hebben we besloten om deze computer catechese niet meer voort te zetten.

Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland en Nederlandse gevangenen in het buitenland. De afbeelding op de paaskaart wordt onder leiding van een justitiepredikant door gevangenen zelf ontworpen. Aan de hand van het thema van de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie, ‘Ik ben er voor jou’, werd de verbondenheid van de gemeente binnen de muren met de gemeente daarbuiten uitgebeeld in een prachtig kunstwerk.

Beatrixkerk Ede, Evangelisch-Lutherse Gemeente Woerden.
Thema: Met Kerst in de rug en Pasen in het vizier: Opdracht van onze Heer in de tempel (2 februari) en Aswoensdag (17 februari).

• LB 296: Die de morgen ontbood
• LB 159a: Nu is het woord gezegd
• LB 69: 1 en 4: Red mij, o God
• LB 51a: God, herschep mijn hart, maak het zuiver
• LB 859: Schuldig staan wij voor U Heer
• LB 536: Alles wat over ons geschreven is

Klik hier om te vergroten

Fijn dat u, dat jij, weer met ons mee hebt gezongen. De volgende ‘koffie met noten’ is op woensdag 3 maart 2021 om 10.00 uur, dan hopelijk weer in de lutherse kerk in Woerden en anders weer online.

De kerkdiensten in de Beatrixkerk zijn iedere zondag live te volgen.

Kerkdienst live

Klik hieronder om een
uitzending te bekijken:

Online diensten 40 dagentijd

VRIJDAG 5 MAART
VIERING WereldGebedsDag 19.00 uur
te volgen via kerkdienst gemist

ZATERDAG 6 MAART
09.00-12.00 uur - OUD PAPIER ACTIE

Inloggen (alleen voor organisatoren buurtkringen)

Media Beatrixkerk/PGE

Wijkbrief nummer 1: 31 januari 1999