Dagelijks Woord

Welkom

Welkom op de website van de wijkgemeente Beatrixkerk. Deze wijkgemeente is onderdeel van de Protestantse gemeente Ede, deze is aangesloten bij de  Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Het kerkplein is een ruimte voor gemeenteleden of geïnteresseerden om elkaar te ontmoeten.

Actueel nieuws

Na de startdienst in september zal er weer belijdeniscatechese starten. In een Zoom-overleg heb ik pas met 7 jonge mensen afspraken gemaakt over het traject wat ze gaan volgen. We hebben er zin in! We zullen ons verdiepen in allerlei geloofs-en levensthema’s, maar ook op onderzoek gaan in de gemeente – door Taakgroepen en commissies te bezoeken, door interviews te houden met ouderen, kinderen en jongeren over wat zij geloven. Elke twee weken ontmoeten we elkaar – en in de 40-dagen tijd zal dat uiteraard zelfs wekelijks zijn… Een kloosterweekend hoort erbij, en… nou ja… nieuwsgierig geworden? Wil je meedoen? Dat kan… Alle leeftijden zijn natuurlijk welkom. Laat het dan even weten; dominee@beatrixkerk.nl.

In de komende periode is er om de 2 weken op woensdagavond een online vesper. De vespers worden verzorgd door zangers van de cantorij, vandaar de naam ‘cantorijvespers’.
Het woord ‘vesper’ kennen we vooral vanuit de kloostergemeenschappen waar al eeuwen lang op vaste tijden van de dag gebeden wordt. Elk getijdengebed heeft een eigen naam en ‘vesper’ is de naam van het gebed bij zonsondergang. Daarom noemen we een vesper ook wel ‘avondgebed’. De getijdengebeden hebben een lange geschiedenis in de christelijke kerk, die te herleiden is tot de bijbel waar we al lezen over regelmatige samenkomsten met lezing, zang en gebed. De cantorijvesper zijn te volgen via kerkdienstgemist.nl. De volgende vesper wordt gehouden op 15 juli.

Klik om te vergroten

De Cantorij o.l.v Margret Spelt

Nu in deze vreemde tijden er gelukkig ook kinderen geboren worden, die we als gemeente mogen dopen staan we voor de vraag hoe dat mogelijk is. Vanuit de landelijke kerk worden er goede, heldere richtlijnen geboden. Sommige kerken kiezen ervoor de predikant toe te staan om voor een paar seconden dichterbij de doopouders te staan om het water over de dopeling te gieten....

U kunt de nieuwe wijkkompas hier downloaden. Tevens kunt U iedere vrijdagmorgen tussen 9:30 en 10:30 uur een exemplaar afhalen in de Beatrixkerk (ingang kerkelijk bureau).

Vanwege het coronavirus is de maatregel uitgevaardigd om geen bijeenkomsten te houden de komende periode. In de komende maanden zullen er alleen diensten worden uitgezonden via kerkdienst gemist. Deze diensten zijn zondags om 10:00 uur live te volgen. Dit geldt ook voor andere diensten, zoals vespers, begrafenissen enz. Bij de reguliere diensten en vespers zijn alleen de predikant, de ouderling van dienst en 2 mensen van het beamteam/videoteam aanwezig.

Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u de scriba mailen (scriba@beatrixkerk.nl).

De kerkdiensten in de Beatrixkerk zijn iedere zondag live te volgen.

Kerkdienst live

Klik hieronder om een
uitzending te bekijken:

Zondag 19 juli
10.00 uur Ds. E.S.A. van Buuren, Rheden
Kerkdienst online
te volgen via Kerkdienst gemist.

Account aanvragen

Hebt u nog geen account?
Klik hier om deze aan te vragen.

Aanmelden kerkdienst

Klik hier om U aan te melden voor de kerkdienst van zondag 19 juli.

Lid worden?

Klik hier voor meer info.

Bestel hier eenvoudig uw collectebonnen.

Vacaturebank

Een overzicht van alle openstaande vacatures.

Orde van dienst
Zondag 12 juli