Dagelijks Woord

Welkom

Welkom op de website van de wijkgemeente Beatrixkerk. Deze wijkgemeente is onderdeel van de Protestantse gemeente Ede, deze is aangesloten bij de  Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Het kerkplein is een ruimte voor gemeenteleden of geïnteresseerden om elkaar te ontmoeten.

Actueel nieuws

We gaan weer starten met de Evensongs! Gelukkig, wat ons betreft! Op 27 september is onze voorganger ds. Maarten Diepenbroek, organist is Margret Spelt en verder wordt medewerking verleend door het Kerkmuziek Ensemble Arnhem o.l.v Klaas Spijker.

In verband met corona gelden echter wel beperkingen:
- Er vindt geen samenzang plaats
- Maximaal 4 personen (koorleden) mogen zingen
- Excl. vaste functies mogen er maximaal 90 personen aanwezig zijn
- Alleen bij uitzondering kan gebruik worden gemaakt van het toilet
- Iedereen moet zich aanmelden/ u krijgt bericht of u aanwezig kunt zijn
- Klik op onderstaand logo om u aan te melden (aanmelden kan tot vrijdag 25 september 22:00 uur):

Doordat we geen grotere koren/ ensembles in kunnen zetten en ook vanwege verwachte lagere collecte-inkomsten is het aantal Evensongs het komend seizoen teruggebracht naar vijf bijeenkomsten.
Voor uw agenda: 20 december, 28 februari, 25 april en 27 juni zijn de volgende diensten.

Van harte welkom!

In tegenstelling tot een eerdere mededeling kan er niet worden gecollecteerd!

U kunt uw bijdrage overmaken op 2 manieren:

1. IBAN-nummer NL11 INGB 0000 8675 84 - met vermelding van Beatrixkerk-Evensong, 27-09-2020
2. Door het scannen van onderstaande QR-code rechtstreeks, via uw Iphone een bedrag voor de collecte overmaken.

Werkgroep Edesche Evensongs

Beste gemeenteleden.
Ook dit jaar wil de diaconie van de Beatrixkerk weer kerstpakketten aanbieden aan gemeenteleden die, door welke omstandigheden dan ook, schulden hebben en/of financieel maar net rond kunnen komen. Kent u iemand in uw omgeving, die behoort tot het verzorgingsgebied van onze wijk, die volgens u hiervoor in aanmerking zou kunnen komen, download en print dan dit formulier en vul het in en het mail naar diaconie@beatrixkerk.nl. De Kerstdagen lijken nog ver weg, maar om alles goed te regelen, onder andere voor het inkopen van de Kerstpakketinhoud, willen wij uw opgaaf graag vóór 3 oktober a.s. beschikbaar hebben. Dank voor uw medewerking, De diaconie Beatrixkerk.

De 1e collecte is voor het diaconie PGE: De opbrengst is bestemd voor het Diaconaal Platform Ede.
Deze opbrengst is bestemd voor de jaarlijkse PGE-bijdrage aan het Diaconaal Platform Ede. Onder het DPE vallen o.a. de activiteiten van: Schuldhulpmaatje, Noodfonds en HipHelpt.

De 2e collecte is door de KIA: Sinds 1967 organiseert PAX ieder jaar de landelijke Vredesweek in de week rondom de Internationale Dag van de Vrede op 21 september. Zie voor een nadere toelichting onder Lees meer..

De 3e collecte is voor het bloemenfonds: Met deze opbrengst kan er wekelijks een bos bloemen bezorgd worden bij o.a. een jubilerend, jarig of ziek gemeentelid en de maandelijkse 'buurtbos'

I.v.m. het beperkte aantal mensen per kerkdienst kunt U uw bijdrage digitaal regelen!

IBAN-nummer NL11 INGB 0000 8675 84

- 1e Collecte Beatrixkerk 27-9-20200 en/of
- 2e Collecte Beatrixkerk 27-9-2020 en/of
- 3e Collecte Beatrixkerk 27-9-2020.

Of geef met de Givt app. Zie artikel hieronder.

Alle collecten van harte aanbevolen.

Nadere toelichting 2e collecte:

Extra mogelijkheid om bij te dragen aan de collecten met de Givt-app.

U kunt op een nieuwe makkelijkere manier meedoen met de collecte, namelijk met uw smartphone, tablet. Hiervoor is de Givt-app nodig. Deze app kunt U downloaden via Google Play of de App Store. Na het downloaden kunt U direct uw e-mailadres invoeren en aan de collecte deelnemen. Uw verdere registratie kunt U op een later moment afronden. U krijgt hiervoor een herinneringsmail met uitleg.

U kunt de nieuwe wijkkompas hier downloaden. Tevens kunt U iedere vrijdagmorgen tussen 9:30 en 10:30 uur een exemplaar afhalen in de Beatrixkerk (ingang kerkelijk bureau).

De kerkdiensten in de Beatrixkerk zijn iedere zondag live te volgen.

Kerkdienst live

Klik hieronder om een
uitzending te bekijken:

Zondag 27 september
10.00 uur Ds. T.P. de Jong
17.00 U. EVENSONG ds. M. Diepenbroek

Kerkdienst online
te volgen via Kerkdienst gemist.

WOENSDAG 23 SEPTEMBER
20.00 u.: cantorij

DONDERDAG 24 SEPTEMBER
10.00 u.: open kerk (tot 11.30 u)
19.30 u.: taakgroep liturgie & eredienst

Account aanvragen

Hebt u nog geen account?
Klik hier om deze aan te vragen.

Aanmelden kerkdienst

Klik hier om U aan te melden voor de kerkdienst van zondag 27 september.

Lid worden?

Klik hier voor meer info.

Vacaturebank

Een overzicht van alle openstaande vacatures.

Orde van dienst

Richtlijnen mededelingen

Beleidsplan 2020-e.v.

Privacy wetgeving

Bestel hier eenvoudig uw collectebonnen.

Sustainable Development Goals

Wijkbrief per e-mail