Ruimte voor gemeenteleden of geïnteresseerden om elkaar te ontmoeten. Plaats een berichtje, maak bijvoorbeeld een foto
hoe je thuis de kerkdienst bekijkt, stuur een klein filmpje of plaats een ervaring enz.

U kunt uw berichten mailen naar kerkplein@beatrixkerk.nl

Vult U naast het berichtje uw naam in?


25-05-2020 Henk en Tonita Prins

Wat werden wij vrijdag blij verrast met een mooie kaart en fijne groet vanuit de kerk. Blij, dat we niet vergeten worden, ook al zijn we door ziekte, al lange tijd niet meer naar de kerk geweest. Door de online kerkdiensten, voelen we ons wel verbonden met de gemeente. Wij hopen en bidden, dat God met ons allen zal zijn, en ons de kracht zal geven, deze nare tijd door te komen! Voor allen een hartelijke groet van het “prinselijk paar”. Henk en Tonita Prins.


24-05-2020 Edwin van der Eijk

Rust, Reinheid en Regelmaat. Bekende woorden die voor een ieder van toepassing zijn. Rust en Regelmaat daar hebben wij ‘indien mogelijk’ wat invloed op maar de Reinheid komt van Boven. Voor mij was het even tijd om vooral die rust even op te zoeken. Tijd voor bezinning en de reinheid te mogen ontvangen. Vanuit de duinen van Bergen aan Zee in alle ‘stilte’ maar omringt van vele natuur geluiden, zoals de vogels, de wind, de zee, etc. En in deze omgeving te mogen genieten van de Hemelvaartdienst van 21 mei. Langs deze weg dank aan allen die dit mogelijk maken, ik ga geen namen noemen maar wat mogen we dankbaar zijn met deze team van mensen. Om waar wij ook zijn of mogen bevinden, ons in de gelegenheid stellen om de dienst vanuit de Beatrixkerk te kunnen volgen. Ik wens via deze weg een ieder, in deze verwarrende tijd, Rust en Regelmaat maar vooral de Reinheid van Boven toe. Een zegenrijke groet. Edwin van der Eijk.

Klik om te vergroten


24-05-2020 Aart de Zeeuw: kinderfilmpje kindernevendienst

Hierbij het filmpje van de kindernevendienst van zondag 24 mei. Op www.bijbelbasics.nl kan je alle werkbladen vinden die bij het bijbelverhaal horen. Veel plezier als jullie daarmee aan de slag gaan! 

 

Klik hier om te vergroten


23-05-2020 Margret Spelt

Na het avondgebed van gisteren hebben we nog een lied uit het Thy Kingdom Come - boekje gezongen: 'Creator Spirit' (pagina 15). De vertaling van ds. Theo Pieter kunt u lezen onder het filmpje.

 

Klik hier om te vergroten

Klik hier voor de tekst van het lied


23-05-2020  Hermien Enserink

Hallo Allemaal, In deze periode van de gebeds 10 daagse vond ik dit gebed. Wat mij erg aansprak. Groet Hermien.

Klik hier voor het gebed.


 22-05-2020 Cor Gootjes

De organist Balint Karosi is bezig met een "Lied van de dag" marathon waarbij verschillende solisten optreden. Woorden zijn woorden, muziek is muziek, maar de combinatie doet zoveel meer. Groet van Cor Gootjes.

 

Klik hier om te vergroten


22-05-2020 Ds. Theo Pieter de Jong

Eén van de opdrachten die ik voor mijn opleiding in de afgelopen weken moest maken was; 'maak een vlogje van max. twee minuten voor je kerk'. Nou... ik heb het geweten... Maar goed, inmiddels snap ik een beetje hoe zoiets moet. Ik heb er diep respect door gekregen voor al die leuke KinderNevenDienst filmpjes... Dat is best nog een heel werk! Enfin, ik hoop dat dit filmpje komende maandag door onze docent 'goedgekeurd' zal worden... In dit vlogje 'zoek ik het hogerop'... Deel dit vlogje gerust op je Facebook etc...!

 

Klik hier om te vergroten


22-05-2020 Gerard en Marianne Homburg

We hebben genoten van de zang en het pianospel van Machteld en Wybe op hemelvaartsdag. Bedankt ! Groetjes van Gerard en Marianne Homburg.


 15-05-2020 Theo Pieter de Jong

Zomaar, een muzikale groet en omdat het leuk is om te delen...

 

Klik hier om te vergroten


13-05-2020 Lukas Kramer.

Hallo allemaal, het was fijn om afgelopen zondag in de dienst (via de livestream) voorgesteld te worden in de gemeente. Dank voor de reacties en de bloemen, ik voel me enorm welkom geheten. Dankjulliewel. Hopelijk snel tot ziens!


10-05-2020  Hermien Enserink

Hallo allemaal, Ik ben heel blij met alle mooie diensten. Ook de (kleine) Cantorij. Af en toe kijk ik de liedjes (filmpjes You tube) terug. Zoals dat van Henk Beekhuis. Iedereen de vrede van God. Niet altijd zit ik bij dezelfde mensen. zoals zondag in de dienst werd gezegd. Ook de fam Overduin en Lukas Kramer hartelijk welkom!! Groetjes Hermien Enserink. p.s. ik kan de kerkklok horen vanuit huis.

Klik om te vergroten10-05-2020 Frans en Tjapkolina Zevenbergen

Wat een geweldig team om dat elke zondag technisch weer voor elkaar te krijgen. Heel fijn om te zien en te horen. Frans en Tjapkolina Zevenbergen.


10-05-2020Hetty Meurs

Vanochtend weer een mooie en inspirerende dienst. Weer met meer gemeenteleden aan de Maaltijd van de Heer, op veilige afstand van elkaar. Zo toepasselijk hoe aan het einde van de laatste persconferentie, Hugo de Jonge zei: "Verspreid het Woord en niet het virus."


8-05-2020 Ds. Theo Pieter de Jong

Welkom om zondag weer mee te doen met de Kerkdienst. Ik zie er naar uit samen weer Avondmaal te mogen vieren. En dat ook nog eens op zondag Cantate. We lezen Job - niet dat Job nu zoveel te zingen had, misschien... of toch wel? Een klaaglied? Het heeft mij in ieder geval erg geboeid en goed gedaan, om bezig te zijn met Job. Ik deel het graag met jullie zondag. Wat had Job met 'bidden'? Hij krijgt een bijzondere opdracht van God, als het over zijn gebed gaat. Een hartelijke groet uit de pastorie, en graag weer tot ziens...

Klik om te vergroten


7-05-2020  Cor en Mieke Gootjes

Wil Post weet haar ‘quarantainetijd’ nuttig te besteden. Namens Wil Post.

Klik om te vergroten


8-05-2020 Anny Gootjes

Dank je Ko, voor dit filmpje. Ik ken het lied al heel lang, maar het is bijzonder dat de tekst je, vanuit de huidige omstandigheden, zo opnieuw kan raken. En daarbij, zoals je al opmerkte, is de uitvoering ook heel bijzonder! Die viool raakt in mij een snaar net als de mooie zang. Dit ‘licht’ blijft me wel even bij en wens ik iedereen toe. Anny Gootjes.


 6-05-2020Ko Kuperus

Dag allemaal! Een poosje geleden kwam ik in de mail van de PKN het prachtige lied “Licht dat ons aanstoot in de morgen” tegen. Zo mooi ingetogen gespeeld en gezongen; het raakte mij bijzonder! Met groet en moed en vertrouwen, Ko Kuperus.

 

Klik hier om te vergroten


4-05-2020 Clari en Ab Koskamp.

Weer een fijne kerkdienst met deze keer een compliment van ons voor het beamteam. Geweldig zoals jullie het doen met nu als “extra” de gemeentezang van vorige diensten. Het geeft een goed gevoel van verbondenheid. Bedankt en vooral Zegen op jullie mooie werk. Clari en Ab Koskamp.


2-05-2020 Aart de Zeeuw (beamteam)

De liederen in de wekelijkse online kerkdiensten worden door de predikant of een gemeentelid gezongen. Aankomende zondag worden enkele liederen gezongen door Tineke Kamphuis, en laten we enkele opnamen horen uit het archief van Kerkdienst gemist. Afgelopen zondag heeft U zo het Wilhelmus al horen zingen uit de kerkdienst van 22 september 2019. Er is een overzicht gemaakt van alle liederen uit Kerkdienst gemist van de Beatrixkerk in de periode 28 april 2019 – 8 maart 2020. In overleg wordt besloten welke opnamen we tijdens de wekelijks kerkdienst laten horen. U hoort dan een volle Beatrixkerk zingen!


2-5-2020 Piet Poot

In het avondgebed van maandagavond 4 mei wordt het lied Blijf bij mij Heer vervangen door het lied "Heer, herinner u de namen".

 


1-05-2020  Bep en Leen Bal

Beste gemeenteleden van de Beatrixkerk, wij missen jullie zo en de wekelijkse kerkdiensten. Ook het koffie drinken en het met elkaar in gesprek gaan. Het leven is in verschillende opzichten zo veranderd. We hebben het best druk met het contact onderhouden van ons gezin, familie en vrienden. Verder zijn we bezig met het onderhoud van het huis, tuinieren en wat kleine klusjes die al lang lagen te wachten. Vanmorgen ben ik (donderdag 30 april) naar de open kerk geweest om weer even in de kerk te zijn maar ook om te bidden. Het was een emotionele ervaring om in een lege kerk te zijn die anders gevuld is met mensen. Het is wel heel mooi om daar op die plek stil te zijn en God te zoeken. We hebben ook een verdrietige periode achter de rug omdat een hele goede vriendin waarmee we al bijna 50 jaar bevriend waren op stille zaterdag is overleden. Ze was reeds drie jaar ziek en we hebben intensief met haar en haar man meegeleefd. Gelukkig konden we de begrafenis meemaken hoewel we geen familie zijn. Het is dan heel goed om in de stilte van de kerk te bidden maar ook om voor haar man te bidden en een kaars voor haar aan te steken. We wensen jullie heel veel sterkte toe in deze tijd en God zegen.

Klik om te vergroten


29-04-2020 Betty de Jong

THY KINGDOM COME
Tien dagen van wereldwijd gebed tussen Hemelvaart en Pinksteren 2020. In deze gebeds10daagse willen wij je van harte uitnodigen om op misschien wel nieuwe manieren tot God te bidden. Vanaf de vroegste tijd van de Kerk zijn mensen bij elkaar gekomen om God te prijzen en te bidden om redding door Zijn Zoon. In de loop van eeuwen ontwikkelde zich een structuur van dagelijks gebed waarin vooral het ochtend- en avondgebed een belangrijke rol spelen. Deze manier van bidden (in het Engels de ‘daily office’ genoemd) kan behulpzaam zijn voor mensen die alleen bidden maar ook door groepen. Ze geven structuur aan dankzegging en gebed.
Of jij nu wel of geen ervaring hebt met een dergelijk gestructureerd gebed – wij willen je hierbij in ieder geval uitnodigen om met ons te bidden gedurende deze 10 dagen tussen Hemelvaartsdag en Pinksteren. We hopen van harte dat je er een geestelijk ritme in zult vinden. God geve met Zijn Geest dat je hart versterkt mag worden en gebeden op je lippen zijn waarmee je deel zult uitmaken van een wereldwijde beweging van gebed.

Via www.beatrixkerk.nl (Kerkdienst gemist) of via de Kerkdienst gemist app op je mobiel of tablet kun je iedere dag om 8.30 en om 19.30 meebidden met de getijdengebeden. Hiervoor wordt een boekje gemaakt. Wil je hier aan mee doen dan kun je je aanmelden via thykingdomcome@beatrixkerk.nl. Bellen mag ook: 06-20713221 en dan krijg je het boekje in de bus. Graag wel even je adres vermelden! Theo Pieter de Jong, Anny Gootjes en Betty de Jong. 


28-04-2020 Johan huizinga

Koninklijk onderscheiden. Afgelopen week mochten Sieb Wijma en Josje de Bondt, voor het vele werk wat ze in en voor onze gemeente gedaan hebben een koninklijke onderscheiding ontvangen. Zaterdagmorgen is er daarom namens de gemeente, een bloemetje bezorgd bij hen. Helaas moest dat op de corona manier dus op anderhalve meter afstand. Maar daarom niet minder gemeend en gegund. Sieb en Josje namens de gemeente nogmaals van harte gefeliciteerd, met jullie welverdiende onderscheiding.

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten


27-04-2020 Harm Roseboom

Fijne dag.

Klik om te vergroten


24-04-2020  Diane de Heer

Op 17 april werden wij opnieuw ouders van een lieve dochter! Ondanks dat we nu leven in een bizarre en moeilijke tijd, genieten we enorm van haar en van alle tijd die we samen als gezin hebben! Groetjes van Diane de Heer.

Klik om te vergroten


 

 24-04-2020 Tim Versluijs

"Hallo iedereen, Voor mijn opleiding schrijf ik een onderzoek over het effect van de corona crisis op de Beatrixkerk. Graag zou ik jullie willen vragen om onderstaande vragenlijst in te vullen. Het zou mij veel helpen! En hoe meer mensen de vragenlijst invullen, hoe beter beeld ik heb van de situatie. :) Klik hier voor het invullen van de vragenlijst.


21-04-2020 Hermien Enserink

Beste mensen, in mijn dagboekje (wat natuurlijk al lang geleden is geschreven) las ik het volgende: Of stel je een oude moeder voor die in een verpleeghuis woont. Haar enige zoon is ambitieus en druk, en bezoekt haar zelden. Wel laat hij soms een schitterend boeket bezorgen. En zij? Ze denkt: was hij maar hier, kon ik hem maar een knuffel geven. Deze menselijke voorbeelden laten al iets zien van de pijn die er is als er geen liefde is (nu kan het helaas niet anders). MENSEN HOUD MOED!!! Laten we aan elkaar denken! Groetjes Hermien Enserink.


 20-04-2020 Coos en Jan Bosch

Beste gemeente leden Beatrixkerk, Enige dagen geleden ontvingen wij bijgevoegd gedicht van Harold Zoet. De inhoud ervan sprak ons erg aan en wilde dat graag met velen om ons heen delen. Om te lezen en na te denken, misschien inspireert het U ook. Over enkele weken is het 4 en 5 mei, dagen van herdenken en vieren. Maar dit jaar zal dit zo heel anders zijn .Misschien nooit meer zoals vroeger. We leven nu weer in tijd van oorlog maar dan met een onzichtbare vijand. Een mooi gebaar van mensen om in deze tijd elkaar te bemoedigen en te helpen daar waar mogelijk is. We worden door de overheid geconfronteerd met ongekende regels en verplichtingen. We mogen elkaar niet meer begroeten, en soms kunnen we geen afscheid meer van elkaar nemen. En intussen groeit onder de bevolking de behoefte om versoepeling van de regels. Wanneer mogen we elkaar weer ontmoeten, mogen de kinderen weer naar school en nog zovele andere vragen. In de 2e wereldoorlog keek men met groot verlangen uit naar de bevrijding. Men verlangde naar vrede, de wederopbouw van het land en de maatschappij. Op dinsdag 21 april komt de regering met nieuwe besluiten over de aanpak van de crisis. Wat zal er weer mogen, zal het weer worden als voorheen of…..? Het zal een tijd worden van wederopbouw, maar waar kiezen we voor? Maken we keuzes voor ons zelf of kiezen we voor komende generaties. Een hele belangrijke tijd breekt aan. Hopelijk brengt het mensen, nationaal en internationaal bij elkaar om te zoeken naar oplossingen. Maar wat er ook op ons afkomt, een tijd waarin “Geloof, Hoop en Liefde” centraal staan overwint elke crisis. Helaas geen tekst om te glimlachen of te genieten, maar wel om over na te denken na het lezen van het gedicht. Met hartelijke groet, Coos en Jan Bosch.
Klik hier voor het gedicht (red.)


20-04-2020  Ds.Theo Pieter de Jong

Dag mensen, wat mooi om al jullie berichten te lezen - en foto's te zien... Bedankt, ook voor de goede woorden. Het was goed om na de Paasdienst in de auto te stappen met Maarten en in Drenthe een klein weekje bij te komen van alles. Maar wat verdrietig dat er in de afgelopen week dan twee gemeenteleden zijn overleden... In de dienst van zondag zijn hun namen genoemd. Waardevol om in vreugde en verdriet dan toch biddend met elkaar mee te kunnen leven. Vreugde en verdriet inderdaad, want er is ook blijdschap in de gemeente, komende zondag zal er weer een geboortebericht zijn... Maar dat mogen de ouders zelf hier op het kerkplein meedelen. ;-) Hierbij een vakantiefotootje...!

Klik om te vergroten


19-04-2020 Emmy van Osnabrugge – Roosjen

Beste mensen, bedankt voor alle kaartjes, bloemen en beterschaps wensen, die ik tijdens mijn ziekenhuis opname en na thuis komst mocht ontvangen. Dat heeft ons goed gedaan, ondanks dat we hier nog maar pas wonen. Met vriendelijke groet en hopelijk gauw tot ziens, Emmy van Osnabrugge – Roosjen.


19-04-2020 Merel de Bruin

Hoi Theo Pieter en de rest van de gemeenteleden. Zo zitten wij (familie de Bruin) erbij als we met ons schoolwerk (en papa en mama thuiswerk) bezig zijn. Tenminste als het mooi weer is dan he?;-) Het is best gezellig maar ik begin school nu wel te missen. Maar nu eerst 2 weken meivakantie. Groetjes Merel de Bruin.

Klik om te vergroten


19-04-2020 Peter en Tineke de Graaf

Weer een mooie dienst over de Emmausgangers. Zijn wij dat vaak ook niet? Dat we Jezus niet herkennen als onze reisgenoot door het leven? Hij is er altijd in goede en slechte tijden. Mooie solozang, weer eens wat anders dan Theo Pieter (wordt ook gewaardeerd!). Ik zag bij een andere dienst uit Hasselt dat er voor de overledene een kaars wordt aangestoken. Iets voor nu, in deze tijd? En misschien dat er ook een opname van de organist, die aan het spelen is op het orgel, een keer mogelijk is. Maar wat een werk zit er in zon digitale dienst, hartelijk dank voor een ieder die zich daarvoor inspant. Met zonnige groeten, Peter en Tineke de Graaf.


18-04-2020 Liesbeth en Gert Gerbrands

Wat geweldig dat iedereen de mogelijkheid heeft om zich verbonden te voelen met onze gemeente. Prachtig om te zien hoe vele mensen dit mogelijk maken. Heel fijn om Theo Pieter te horen zingen, praten en bidden. Dit geeft net het beetje extra dat we in deze onwerkelijke tijd nodig hebben. Onze verbondenheid met broeders en zusters in onze wijkgemeente “op afstand” is onwezenlijk en van een geheel nieuwe dimensie. Daaraan wennen lukt absoluut niet en daarom richten we ons dus maar met hoop en zegen op een toekomst waarin we als gemeente weer bij en met elkaar ons geloof mogen vieren. Houd moed, zorg goed voor elkaar, eens komt het goed.


14-04-2020 Nell en Sieb Wijma

Hallo gemeenteleden, wat fijn, dat we digitaal toch met elkaar verbonden kunnen zijn. Het waren ondanks alles toch fijne Paasdagen met mooie kerkdiensten. Theo Pieter, bedankt. Groeten van Nell en Sieb Wijma.


14-04-2020  Janny Westmaas

Redactieburo hard aan het (thuis)werk, alweer de 27e jaargang.

Klik om te vergroten


13-04-2020 Geurt

Het besef dat er geen vooruitgang is zonder pijn. Geen verandering zonder crisis. Geen geboorte zonder weeën. En geen Pasen zonder Goede Vrijdag. Deze woorden kregen wij via een lieve vriendin.


12-04-2020  Michiel en Wijke Geurtsen

Wat een leuk initiatief zo'n digitaal kerkplein! Het is fijn om thuis de diensten te kunnen bekijken en te luisteren. We hebben vandaag onze eigen mini 'paaskaarsen' gemaakt. Dat is een leuke keerzijde aan thuisblijven. Maar we zijn erg blij als we straks weer 'gewoon' naar de Beatrixkerk kunnen. Hartelijke groet, Michiel en Wijke Geurtsen.

Klik om te vergroten


12-04-2020  Anton Kanis

Van Theo Pieter kreeg ik ter gelegenheid van Palmpasen een buxustakje als symbool voor die dag. Thuis hebben we het op een schaaltje met een kruis (dat ik ooit eens bij een workshop maakte) gelegd. Tijdens de hele stille week heeft het daar gelegen.

Klik om te vergroten


12-04-2020  Matty Roseboom

Heel Ede is op Beren jacht, Hebben jullie bij de kerk ds Beer al zien zitten voor het raam?

Klik om te vergroten


12-04-2020  Hetty en Ineke Meurs

Wat een mooie Paasdienst vanochtend. Ik was geroerd door de verkondiging. En wat zijn wij blij met een dominee die zó mooi kan zingen. En compliment voor Piet Poot. Terugkomend op de Avondmaalsviering op Witte Donderdag, ook hier hebben wij in gedeeld. Zie de foto

Klik om te vergroten


12-04-2020 Clari en Ab Koskamp

Pasen 2020
Heel anders dan we eerder hebben beleefd.
Maar toch ook nu was het een bijzondere belevenis.
We mogen ervaren één te zijn in de opgestane Heer.
Een fijne dienst met meerdere mooie momenten zoals:
* Het speciale coronalied.
* Het dank-je-wel van Tonia.
* Het gedicht van Dennis
* De muziek van Rutger en Maaike.
* De bemoedigende boodschap van Theo Pieter.
* Het al eerder door onze gemeente gezongen Onze Vader.
Al met al reden tot dankbaarheid.
Clari en Ab Koskamp

12-04-2020 Betty de Jong

Gezegende Paasdagen

Klik om te vergroten


12-04-2020 Josje en Gijp van Soest

Gezegende dagen! Josje en Gijp van Soest.

Klik om te vergroten


12-04-2020 Wim en Corry Donkervoort

Aan alle fijne en gezegende paasdagen. Een groet uit Utrecht. Wij leven via internet met jullie mee en voelen ons ook verbonden met de Beatrixwijk. gr. Wim en Corry Donkervoort Utrecht.


 12-04-2020 Henk Beekhuis

Wij ontvingen van een vriendin bijgaande video als paasgroet. Ik heb deze video doorgestuurd naar verschillende groepen vrienden en kennissen o.a. ook naar de leden van de werkgroep Evensong. Theo Pieter deed de suggestie om deze video op het Kerkplein te plaatsen. Groeten, Henk Beekhuis.

 


12-04-2020 Riet en Wim Carsouw - v.d.Weerd

Paasgroet: Wij wensen alle Beatrixgemeenteleden gezegende paasdagen toe. Wij missen het samen zijn als gemeente van de Beatrixkerk, maar zijn dankbaar om de online diensten te kunnen volgen. We wensen een ieder Gods nabijheid toe. Een hartelijke groet, Riet en Wim.


12-04-2020 Henk en Jantineke Bezoen

Dag allemaal, Wat waren het fijne diensten! Helaas niet met elkaar in onze kerk, maar wel fijn dat er digitaal zoveel mogelijk is. We wensen u nog fijne Paasdagen toe en hopen dat we elkaar snel weer mogen ontmoeten in de Beatrixkerk. Wij bidden u Gods zegen toe. Hartelijke groet, Henk en Jantineke Bezoen.


12-04-2020 Tineke en Gert Kamphuis

Wij hebben de afgelopen week samen vanaf de bank naar het schermpje van de tablet gekeken om vespers en diensten uit de Beatrixkerk te volgen. Samen met een kaars, brood en sap, een kruis en een kom water en op de Paasdag met veel tulpen op tafel. Het voelt vreemd zo samen te zitten en kerk te zijn. Maar hoe vreemd, het went, 2 stemmen om de Psalmen te zingen met de deur open en kwetterende mussen in de tuin. Hoe vreemd ook, het was goed en het ontroerde ons, die lege kerk, met slechts een paar mensen, schijnbaar zingend en sprekend naar de lege ruimte vóór hen. En zaterdagavond het zwarte scherm, schimmige figuren, schaduwen tegen de muur. Het leek wel postmoderne videokunst. Maar dat is niet wat er gebeurde, er was meer dan leegte en donkerheid. In huizen in Ede en wie weet waar elders ook, zaten mensen zoals wij en we voelden dat we samen waren, bij elkaar hoorden. Vandaag is het Paasfeest en we vieren de Opstanding, hoe vreemd was dat op die vroege ochtend voor die vrouwen daar en dat lege graf. Maar dat was niet wat er gebeurde, een leeg graf en verder niets. Wij wensen jullie allen een goed Paasfeest toe. Jezus is opgestaan! Tineke en Gert.


12-04-2020 Mieke en Cor Gootjes

Een gezegend Paasfeest voor jullie allemaal.


12-04-2020 Cor Gootjes

Lied 608 heeft een mooie melodie maar ook de woorden zijn gaaf. Bedankt voor deze Margret Spelt.


12-04-2020 Margot Oostijen

Want als Hij is opgestaan dan ook mijn , ons geloof dat het donker niet het laatste woord spreekt en mogen we antwoord geven op de vraag 'heb je Me lief?' Margot Oostijen.


12-04-2020  R. van Bostelen

Ja de Heer is opgestaan laten we dat herdenken in het licht van de paaskaars die het licht zal verspreiden over de wereld en dat het weer goedkomt

Klik om te vergroten


12-04-2020  Harm Roseboom

Paaskaars.

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten


12-04-2020 Janny Pastink.

Gisteravond mocht ik als ouderling bij de viering in De Paasnacht aanwezig zijn. Samen met Theo-Pieter, Elly, Margret, Harro en Dick. wat was het mooi, wat was het ontroerend! Ik voelde mij bevoorrecht hier bij te mogen zijn, maar wat heb ik u allen gemist! Hopelijk tot gauw. Gezegende Paasdagen! Janny Pastink.


 11-04-2020 Anjo Bloemen

Filmpje ingezonden door Anjo Bloemen:


11-04-2020  Matty en Harm Roseboom

Fijne paasdagen gewenst, hartelijke groet Matty& Harm.

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten


11-04-2020 Margret Spelt

Beste gemeenteleden, Door de bekende omstandigheden liggen alle activiteiten in de Beatrixkerk al enige weken stil. Ook de cantorij kan in deze periode niet repeteren en meewerken aan de erediensten. Het is mooi om te zien dat de erediensten en vespers online voortgezet worden en dat daar ook ruim plaats is voor muziek en zang! Juist in moeilijke tijden kan een lied of een muziekstuk bemoedigend en troostrijk zijn. Om de cantorijleden een middel aan te reiken om thuis hun stem te onderhouden, ben ik eind maart begonnen om begeleidingen bij liedboekliederen op te nemen. Graag wil ik de link naar de liederen ook met u delen. Als u wilt kunt u zo met ons meezingen, meelezen of gewoon luisteren (link naar liederen). Ook namens de cantorij gezegende paasdagen gewenst! Hartelijke groet, Margret Spelt, Cantor Beatrixcantorij.

Klik om te vergroten


10-04-2020 Theo en Hilly Bruil

Dit keer een paasgroet via het kerkplein van ons uit de Jan Vermeerstraat 69. Wij hopen en bidden dat het coronavirus niet van al te lange duur is en dat wij elkaar weer kunnen ontmoeten in de Beatrixkerk. Maar zolang dit niet het geval is moeten wij het doen met de online-diensten. Het zijn bemoedigende diensten. Wij missen het sociale gevoel, het samenzijn en het Beatrixgevoel. Desalniettemin wensen wij jullie allen Gods zegen toe en goede Paasdagen.


10-04-2020 Hermien Enserink

Allemaal GEZEGENDE paasdagen gewenst. Ondanks de omstandigheden, HOUD de MOED erin. Groet Hermien.


10-04-2020 Klaas Kopinga

Heel de Beatrixgemeente vast?!... week 14. Deze week gaan we niets anders drinken dan water. “Maak mij solidair met hen die dorsten naar gerechtigheid, en naar water”. Deze tekst inspireerde mij om deze week alleen water te drinken. Ik merk dat het mij bepaalt bij het onrecht in deze wereld en bij mensen die het ontbreekt aan primaire levensbehoeften zoals water. Het doet me goed en draagt bij aan een waardevolle manier om mij voor te bereiden op goede vrijdag en Pasen. Ik mis vooral mijn kopje koffie, maar dat mag zondag weer. Zijn er meer mensen die wat zijn gaan doen met de aanmoediging in het “40 dagen boekje” om te vasten? Zou je het willen delen op kerkplein? Ik kijk er naar uit. Gezegende Paasdagen gewenst. Ik ga het vieren met een kopje koffie.

Klik om te vergroten


9-04-2020  Cobie en Johan Huizinga

Een verrassing van onze Kleinkinderen voor Pasen. Allen gezegende Paasdagen toegewenst.

Klik om te vergroten


9-04-2020  Marien Bakker

Een leuke foto voor op het Kerkplein van een trouwe volger. Fijne Pasen.

Klik om te vergroten


7-04-2020 Ds. Theo Pieter de Jong

Dag mensen, zo leuk om jullie berichten te lezen en foto's te zien, bedankt!! Herkenbaar ook, wat jullie schrijven. Over twee dagen gaan we het PaasTriduüm in... De hele liturgie staat in het 40dagen boekje (wat je kunt downloaden op de site). In het boekje staat wel wàt we zingen, maar de tekst zelf niet. Leg dus ook vast je liedboek klaar... Mocht je nog geen liedboek thuis hebben, heb je nog twee dagen om dat te regelen... (Of de liedteksten via google op te zoeken... ;-) ). Goede dagen allen!!! Theo Pieter.

Klik om te vergroten


6-04-2020 Johan en Rietje Hanstede

Koffie met noten, wat een verrassing! We luisteren steeds weer opnieuw en genieten! DANK Jullie wel!


6-04-2020  Pieter en Janny Westmaas

In plaats van koffie drinken en elkaar ontmoeten na onze eigen Beatrixkerkdienst nu thuis Nederland Zingt kijken. Ook mooi! Met een hartelijke groet voor allen, Pieter en Janny Westmaas.

Klik om te vergroten


5-04-2020 Jean & Breus Versteeg

Nadat wij terug kwamen van familiebezoek op Aruba aan dochter en kleindochter zag de wereld, Ede en de Beatrixkerk er ineens heel anders uit. Bij ruim 30 graden de eerste kerkdienst vanuit een lege Beatrixkerk mee te maken, omdat op Aruba ook ineens alles “op slot” ging, was bemoedigend. Het weerzien van gemeenteleden, koffiedrinkers en ambtsdragers gaat langer duren dan wij ooit gedacht hadden. Kortom de onderlinge verbondenheid wordt node gemist. Maar als Beatrixkerkers mogen wij blij zijn met onze mensen voor èn achter de diverse camera’s, website regelaars, telefoontjes plegers en vele anderen!


5-04-2020 Nico van Basten

Vanochtend (zondag 5 april):
- miste ik mijn fietstochtje naar de Beatrixkerk
- miste ik een praatje bij binnenkomst in de kerk
- miste ik alle bekenden in de kerk
- miste ik het zingen, bidden en danken met elkaar
- miste ik de koffie en het praatje na afloop

Maar vanochtend was ik ook:
- blij dat we de kerkdienst thuis konden volgen
- blij dat ik Edwin zag
- blij met zijn inspirerende inleiding
- blij dat ik Theo Pieter weer zag
- blij met zijn heldere uitleg over Psalm 100
- blij om zo toch Palmpasen te kunnen ervaren
- blij met Timo en zijn moeder met hun enthousiaste bijdrage
- blij met het mooie gebedje van Timo
- blij bij het zien van de kinderen met hun Palmpasenstokken
- blij met de gemeenteleden die de techniek verzorgen
- blij met de jongeren die oog hebben voor de ouderen
- blij om lid te zijn van de Beatrixkerk
- blij met iedereen die er binnen onze gemeente voor zorgt dat wij ook in deze tijd verbonden blijven met elkaar 


5-04-2020  Janny Pastink

Een beeld van "Mijn kerkdienst " vanochtend. Een hartelijke groet aan jullie allemaal!

Klik om te vergroten


5-04-2020  Edie Gijsbertsen

Lieve mensen, Wat een goed idee om zo contact te hebben met elkaar! Ik ben er blij mee want ik mis jullie. Hartelijk dank voor de kaartjes die ik mocht ontvangen en de gebeden. Zo helpen we elkaar deze lastige tijden heen. Hartelijke groeten, Edie Gijsbertsen.


5-04-2020  Mieke en Cor Gootjes

De kerk is uit en dan drinken we ‘koffie’. Een groet voor u allen en speciaal een felicitatie voor Tonia. Goed idee om een digitaal plein te hebben. Het artikel in de Gelderlander (premium) kan ik zonder abonnement niet lezen. De komende week is nog stiller dan gewoonlijk. Wij bewaren ons geduld in het besef dat we het heel goed hebben in onze buurt/omgeving. Tot ziens. Groet van Mieke en Cor Gootjes.


5-04-2020 Anja Mulder-Prinsen

Palmzondag, ik zit te wachten tot het 10:00 is en de kerkdienst vanuit de Beatrixkerk begint, die ik op mijn tablet bekijk. Wat ben ik blij dat deze mogelijkheid er is, ik vind dat zo waardevol, in deze onzekere tijd. Ik wens iedereen heel veel sterkte en hopelijk mogen we elkaar over niet al te lange tijd weer in de kerk ontmoeten. Warme, hartelijke groet, Anja Mulder-Prinsen.


4-04-2020  Jan en Alice Bakker

Hallo allemaal, wij zitten net als veel andere gemeenteleden in thuisisolatie. Maar gelukkig wordt het beter weer en kunnen we genieten van onze tuin. Binnen in huis zijn we al in de paassfeer op z’n veluws. Een hartelijke groet aan iedereen, Jan en Alice Bakker.

Klik om te vergroten


3-04-2020  H. Stegink

A.s. zaterdagavond om 21.00 uur wordt gevraagd een kaarsje te branden in de tuin of balkon voor al onze overledenen tijdens deze coronacrisis....doe je mee?


3-04-2020 Marien Bakker

Hierbij het artikel in de Gelderlander met interview van Theo Pieter over de kerk tijdens de Corona crisis (Gelderlander van woensdag 1 april).


3-04-2020 Anton Kanis

Aan iedereen die betrokken is bij de Beatrixkerk, hartelijk gefeliciteerd met het jubileum van de Beatrixkerk. Ik spreek de hoop uit dat ook in de toekomst nog velen gezegend zullen worden door de diensten in de Beatrixkerk.


 2-04-2020 Ds. Theo Pieter de Jong

Dag mensen,
hier twee filmpjes (die tweede is een p.s. .... ). Voornamelijk bestemd voor de jeugd van de jeugdkerk, maar misschien wel voor iedereen... :-). Help mee dit bekender te maken in de gemeente, we hebben nu een digitaal kerkplein waarop we elkaar digitaal kunnen 'ontmoeten 'of even een krabbel voor iedereen achterlaten... :-)

 

--

2-04-2020 Webredactie (Aart de Zeeuw)

Vanaf heden kunt U/jij je berichten kwijt op het digitale platform van de Beatrixkerk, het Kerkplein.
Wij hopen dat het digitaal kerkplein een waardevol (onderling) communicatiemiddel voor gemeenteleden is.